Racjonalni Sp. z o.o.

Racjonalni | Ocet jabłkowy działanie - Wejdź na stronę i przeczytaj!


Ocet jabłkowy wytwarzany jest w dwuetapowym procesie. Najpierw producent wystawia rozdrobnione jabłka na działanie drożdży, które fermentują cukry i zamieniają je w alkohol. Następnie dodają bakterie do dalszej fermentacji alkoholu, zamieniając go w kwas octowy - główny składnik aktywny w occie.Kwas octowy nadaje ocetowi silny kwaśny zapach i smak. Naukowcy uważają, że ten kwas jest odpowiedzialny za korzyści zdrowotne octu jabłkowego. Ocet jabłkowy zawiera 5– 6% kwasu octowego. Organiczny, niefiltrowany ocet jabłkowy zawiera również substancję zwaną matką, która składa się z pasm białek, enzymów i przyjaznych bakterii, które nadają produktowi mętny wygląd.

Ocet jabłkowy działanie

Racjonalni Sp. z o.o.
Unii Lubelskiej 14 / 15
78-100 Kołobrzeg
zachodniopomorskie
Tel.: 795293590
NIP: 6711816130
REGON: 321574557
WWW:
FB


Otwarte:
Pon. - Pią. 9:00-16:00